top of page
wix_logo_POD.png

Καπνιστό συκώτι σολομού, G-fish

Το ελληνικής παραγωγής καπνιστό συκώτι σολομού αποτελεί ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα που συνδυάζουν μια σειρά χαρακτηριστικών όπως γεύση, ποιότητα, καινοτομία, θρεπτική αξία, χρησιμότητα, διαφοροποίηση. Αυτό συμβαίνει καθώς τα στοιχεία αυτά προϋπάρχουν στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του παραγωγού.

Burrata di buffala, Οικογένεια Μπέκα

Ο Γιάννης Γεροντίδης είναι η ψυχή και το μυαλό της G-Fish, εταιρείας με έδρα το Καστόρειο Λακωνίας, ορεινό χωριό στον Ταΰγετο, 17 χιλιόμετρα από την Σπάρτη. Εκεί σε μια πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα, δίπλα στις πηγές του Άη Μάμμα, εκτρέφει, καπνίζει και συσκευάζει πέστροφα, σολομό και οξύρρυγχο. Τα καθαρά νερά της πηγής και η διαδικασία εκτροφής προσθέτουν αξία στα χαρακτηριστικά της καινοτομίας, της γεύσης, της ποιότητας και της θρέψης. Η προσήλωση στην παράγωγή και η εμπειρία δεκαετιών του παραγωγού συνάδουν με τη συνεχή αναζήτηση διαφοροποίησης και παροχής ποιοτικών προϊόντων στο καταναλωτικών κοινό.

Ανάμεσα στα προϊόντα αυτά ξεχωριστή θέση κατέχει ένας ιδιαίτερος μεζές όπως είναι το καπνιστό συκώτι σολομού, μια μικρή σε μέγεθος αλλά τεράστια σε γεύση απόλαυση. Πρόκειται ακριβώς γιαυτό που περιγράφει η ονομασία του, δηλαδή συκώτι σολομού που καπνίζεται και συσκευάζεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά. Κάθε συκωτάκι είναι μια μαλακή και λιπαρή έκρηξη γεύσης που συνδυάζει το κάπνισμα με τη βουτυράτη αίσθηση του συκωτιού από ψάρι. Γεύση γεμάτη, με διάρκεια και εξέλιξη στο στόμα. Καπνιστή αρχικά, λιπαρή στη συνέχεια και γεμάτη ένταση καθ όλη τη διάρκεια μέχρι το τέλος.

Τολμώ να πω πως η απόλαυση είναι εφάμιλλη με αυτή ενός από τα καλύτερα γαλλικά φουά γκρα, ενώ η διατροφική του αξία τόσο σε πρωτεΐνη όσο και σε Ω3, Ω6 λιπαρά είναι σημαντική. Αν όμως κάποιος δεν κάνει διατροφή τότε θα πρέπει να ξεκινήσει από τα βασικά και αυτά είναι να δοκιμάσει το καπνιστό συκώτι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Ακούραστος συνοδός του ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα αλλά και ένα βαρελάτο και πληθωρικό Chardonnay όπως του Γεροβασιλείου. Αν βαρεθήκατε το λάδι τρούφας τότε προσθέστε στο ριζότο μανιταριών σας το καπνιστό συκώτι σολομού και θα με θυμηθείτε.

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα

- Τιμή

bottom of page