wix_logo_POD.png
Σκέψεις, απόψεις, εκδηλώσεις και θέματα που αφορούν τα ελληνικά προϊόντα, βρίσκουν εδώ χώρο δημοσίευσης, έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών με στόχο την  ενημέρωση των επισκεπτών.  

Το χαρούπι αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά της κρητικής κουζίνας και μια ταπεινή πρώτη ύλη της ελληνικής γαστρονομίας που έθρεψε συμπατριώτες μας σε δύσκολες εποχές. Η θρεπτική του αξία μεγάλη, παρεξηγημένη και παραμελημένη. Στην Κρήτη βέβαια χρησιμοποιείται αρκετά και σαν άλευρο μας δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα [βλ. παξιμάδια].

December 26, 2019

Μπορεί να είναι μόδα, μπορεί τα ψωμάκια ατμού να μην ήταν μέρος της ελληνικής κουζίνας αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είναι όμορφο να ανακαλύπτεις γεύσεις με ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν αυτές προσφέρονται μετά από σκέψη και δουλειά. Αυτό ακριβώς κάνει ο Δημήτρης Παμπόρης στην Καλαποθάκη, στη Θεσσαλονίκη και στο Thess Bao του.

Δεν ξέρω αν ενοχλεί μόνο εμένα η συγκεκριμένη διαφήμιση ή έχω ξεκουτιάνει τελείως πλησιάζοντας τα πενήντα, όμως δεν την κατανοώ. Θέλεις να προβάλεις την προσπάθεια σου να εντάξεις ελληνικά προϊόντα στην κλασική σου συνταγή; Θέλεις για λόγους marketing να ακολουθήσεις την τάση της τοπικότητας; Θέλεις να πλησιάσεις τον Έλληνα καταναλωτή που αναζητά όλο και περισσότερο ποιότητα στο τραπέζι του; Καλά κάνεις και μπράβο.

Η περίοδος των εορτών πλησιάζει και σημαντικά γαστρονομικά γεγονότα διοργανώνονται, σχεδόν κάθε εβδομάδα, για να προσφέρουν στιγμές απόλαυσης, γεύσης και ενημέρωσης. Μεγάλα κόκκινα κρασιά, Οίνοι κεντρικής Ελλάδος και μια σημαντική βράβευση για την Nissos φωτίζουν το δρόμο της ελληνικής γαστρονομίας.

Ήταν η απελπισμένη ματιά του Γκρίναγουεϊ στην ανθρώπινη κατάσταση που με έκανε να ξαναθυμηθώ σήμερα αυτή την ταινία που έστω αλληγορικά επιστρέφει προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των αδηφάγων μέσων ενημέρωσης και της επιθετική ανάπτυξης της γαστρονομίας.

Οι ρόλοι παραμένουν αδιαπραγμάτευτοι αν και αλλάζουν τα ονόματα για να εξυπηρετήσουν πάλι τις σχέσεις που διαμορφώνονται στη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή.

Το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, είναι μια από τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, τηλεοπτικά είναι ίσως το πιο δημοφιλές προϊόν μαζί με τον αθλητισμό, επαγγελματικά καταξιωμένο και χωρίς ανεργία, αισθητικά αναβαθμισμένο, κυριαρχεί στα social media. Όλοι έχουν άποψη για το φαγητό, ακόμη και για πράγματα που δεν γνωρίζουν, κυρίως θα έλεγα για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Αναπόφευκτα λοιπόν το ακολουθούν και οι μύθοι του που καθιστούν τη βεβαιότητα της άγνοιας και της επιπολαιότητας κυρίαρχη αλλά πολλές φορές και επικίνδυνη.

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας αγαπημένη αυταπάτη, οι δικές μου όμως αγαπημένες είναι αυτές:

1 / 1

Please reload