top of page
wix_logo_POD.png

Ωμές μπάρες, Nutree

Καινοτομία, νεανικός αέρας, φρέσκες ιδέες και κυρίως γνώση για το αντικείμενο είναι μερικά από τα βασικά συστατικά για μια επιτυχημένη συνταγή δημιουργίας προϊόντος. Εάν σε αυτά προσθέσει κάποιος και την ασφάλεια της άγνοιας που δίνει η αποχή από την ελληνική πραγματικότητα, τότε έχουμε σίγουρο νικητή.

Αγιασιώτικο καϊνάρι, Belissimo

Η εταιρεία Nutree ιδρύθηκε το 2017 από τον Αναστάση και τον Φαίδωνα, 2 νέα παιδιά με καλές σπουδές στο εξωτερικό, όρεξη για δουλειά και φρέσκες ιδέες. Ακολουθώντας τις νέες τάσεις ασχολήθηκαν με τα οργανικά τρόφιμα και δημιούργησαν μια σειρά από ωμές μπάρες καρπών και υλικών που χρησιμοποιούνται και στη vegan διατροφή.

Πιστέψτε με έχω δοκιμάσει πολλές μπάρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πιστεύω πως δύσκολα κάποια φθάνει τις Nutree. Πρόκειται για μπάρες με σώμα, υφή και γεύση που δύσκολα κάποιος πετυχαίνει σε «άψητη» μπάρα με αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό snack για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Μαύρη σοκολάτα/τσάι Matcha με χουρμάδες, βρώμη,αμύγδαλα και κολοκυθόσπορο. Έντονα αρωματική μπάρα με γλυκιά επίγευση και γεμάτο σώμα. Μήλο/κανέλα με χουρμάδες, αμύγδαλα, καρύδια, βρώμη και γαρύφαλλο. Μια ακόμη αρωματική μπάρα που θυμίζει χειμωνιάτικη θαλπωρή, με την οξύτητα του μήλου να ξυπνά και την κανέλα να αποπλανά τις αισθήσεις. Πορτοκάλι/χαρούπι και ο μεσογειακός νότος αποκτά ένταση και θρεπτική αξία. Χουρμάδες, βρώμη, φουντούκια και αμύγδαλα συμπληρώνουν μια από τις καλύτερες μπάρες της σειράς. Φράουλα/πραλίνα και αν μου ξύπνησε αρχικά παιδικές μνήμες, η συνοχή της μπάρας, η ευγενική παρουσία της φράουλας και η εξαιρετική διαχείριση των φουντουκιών δημιούργησαν ένα «ενήλικο» σνακ. Τέλος, το φυστικοβούτυρο για τους λάτρεις του είδους με μεστή γεύση που ολοκληρώνεται ιδανικά από την κορινθιακή σταφίδα, τους χουρμάδες, τη βρώμη και τον κολοκυθόσπορο.

Οι παραπάνω πέντε γεύσεις αν και διαφορετικές έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Το σώμα και την υγρασία της μπάρας που είναι τόσο μαλακή όσο πρέπει και ταυτόχρονα αρκετά τραγανή για σνακ. Εξαιρετική ομογενοποίηση και αρκετή μελέτη στη γεύση, και οι πέντε.

Δοκίμασα και τις πέντε γεύσεις και δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω μία, ίσως αυτή με το τσάι matcha είναι πιο κοντά στα γούστα μου αλλά πραγματικά η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική.

Στη βάση όσων περιέγραψα θεωρώ πως η Nutree έχει φτιάξει μια σειρά άκρως ελκυστική και γαστρονομικά νόστιμη που αποτελεί μια από τις καλύτερες σειρές σνακ σε μορφή μπάρας στην Ελλάδα.

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα

- Διανομή

bottom of page