top of page
wix_logo_POD.png

Φιστίκι με καπνιστή πάπρικα, G.E.T.

Τα προϊόντα G.E.T. [Greek Exquisite Tastes] είναι το αποτέλεσμα μιας από τις πιο συνεπής και προσεγμένες προσπάθειες παραγωγής προϊόντων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ποιότητα, γεύση και κυρίως γαστρονομική παιδεία είναι οι βασικές αρχές που βρίσκονται πίσω από το brand.

Αιγοπρόβειο λευκό τυρί άλμης, Πάσχος

Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι ο Βασίλης Αϊβάζογλου και η Μαίρη Καροπούλου που με σεμνότητα δραστηριοποιούνται από το 2012 στην παραγωγή προϊόντων ελιάς και φιστικιού. Η θητεία του Βασίλη στην Ιταλία λόγω Ιατρικής ήταν εκείνη που τον μπόλιασε με την εμμονή στην ποιότητα και την φινέτσα των γεύσεων. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισαν με τη σύζυγο του να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση της καλλιέργειας της ελιάς και των φιστικόδεντρων στην περιοχή της Φθιώτιδας. Με αυτές τις πρώτες ύλες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σειρά προϊόντων με φινέτσα και σκέψη που λίγοι παραγωγοί στην Ελλάδα διαθέτουν.

Το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας είναι ένα προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και στην G.E.T. το τιμούν ιδιαίτερα αποδίδοντας μια από τις καλύτερες εκδοχές του. Η σειρά προϊόντων περιλαμβάνει το απλό φιστίκι, το φιστίκι με λεμόνι και το φιστίκι με καπνιστή πάπρικα. Αν και τα δοκίμασα και τα τρία θα ήθελα να σταθώ λίγο περισσότερο στην καπνιστή πάπρικα γιατί δείχνει των τρόπο σκέψης του παραγωγού. Έχοντας στα χέρια του ένα εξαιρετικής ποιότητας φιστίκι με έντονο πράσινο χρώμα και γεμάτη γεύση το χειρίστηκε με αγάπη και φροντίδα παραδίδοντας ένα μοναδικό προϊόν. Όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Η καπνιστή πάπρικα είναι ένα σπουδαίο υλικό, τόσο για τα θρεπτικά του χαρακτηριστικά όσο και την μεστή και γεμάτη γεύση καπνιστού μπαχαρικού. Ο συνδυασμός της με το φιστίκι δίνει ένα αποτέλεσμα με συγκεκριμένο στόχο: συνοδεία ποτών που έχουν περάσει από βαρέλι όπως ουίσκι, ρούμι, μπράντι ή παλαιωμένο τσίπουρο. Στόχος του είναι να ολοκληρώσει την εμπειρία ενός καλού αποστάγματος προσδίδοντας σώμα και επίγευση, αλλά και να ετοιμάσει το στόμα να υποδεχθεί το αλκοόλ. Σε αυτή τη λογική πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν, ανώτερο των ξηρών καρπών εισαγωγής που κυκλοφορούν στα μπαρ και τα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Αν έπρεπε να βρω κάτι που να χρειάζεται βελτίωση θα ήταν ίσως η ποσότητα της πάπρικας, που θα μπορούσε να είναι πιο διακριτική ώστε να αφήσει το φιστίκι να δώσει λίγο παραπάνω από τη γεύση του.

Πέρα από την προφανή χρήση ως συνοδευτικό αλκοόλ το φιστίκι με καπνιστή πάπρικα χρησιμοποιήθηκε επίσης και σε μία πράσινη σαλάτα με λιαστή τομάτα, παστουρμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού με εξαιρετικά αποτελέσματα.

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα

- Έχει λίγο περισσότερη πάπρικα

bottom of page