top of page
wix_logo_POD.png

Γλυκό γίγαντες, Μεσσηνιακή Παράδοση

Η ανάπτυξη της γαστρονομίας στην Ελλάδα προχωρά με γοργά βήματα και στον τομέα των τυποποιημένων προϊόντων όπου πυκνά συχνά η παράδοση, η φαντασία και η τόλμη μπερδεύονται σε ένα δημιουργικό παιχνίδι με ευχάριστα αποτελέσματα.

Η Μεσσηνιακή Παράδοση είναι μια μικρή οικοτεχνία μαρμελάδων, αλοιφών και σαλτσών που ξεκίνησε δειλά δειλά να κάνει τα πρώτα της βήματα πριν από λίγο καιρό. Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει να επιδείξει μια ποικιλία γεύσεων αλλά κυρίως μια δημιουργική τάση στο συνδυασμό των υλικών.

Την παρακολουθώ διακριτικά εδώ και έναν χρόνο, παρατηρώντας με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσει τις γεύσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. Το ανήσυχο πνεύμα της Μαρίας Δουβογιάννη aka Μεσσηνιακή Παράδοση, με έδρα τη Μεσσήνη, έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή αναζήτηση γεύσεων μια εκ των οποίων είναι και το γλυκό κουταλιού γίγαντες.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού με φασόλια γίγαντες, καρότο, τομάτα και σύκο με μπαχαρικά συνθέτουν που συνθέτουν μια ιδιαίτερη γεύση καθώς ο γεμάτος και γήινος χαρακτήρας του φασολιού αποκτά τσαχπινιά και μακριά γλυκιά επίγευση. Θυμίζει έντονα γλυκό καρυδάκι αλλά θα το αδικούσα αν δεν τόνιζα τον πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτήρα του φασολιού. Αναπάντεχη γεύση!

Το γλυκό γίγαντες το απολαμβάνει κανείς σκέτο με τη συνοδεία ενός λευκού γλυκού κρασιού

+ Ιδιαίτερη γεύση, έκπληξη

- Συσκευασία

bottom of page