top of page
wix_logo_POD.png

Πατέ λιαστής τομάτας EON, Eclectic Flavours

Η μικρή, boutique οικοτεχνία Eclectic Flavours από την Θεσσαλονίκη διακρίνεται για τα προϊόντα ποιότητας αλλά κυρίως θρεπτικής αξίας που προσφέρει. Με τη χρήση καινοτομίας και προσεκτικά επιλεγμένης πρώτης ύλης έχει δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών προϊόντων υπό τον τίτλο ΕΟΝ.

Πατέ λαχανικών EON Eclectic Flavours

Η σειρά των πατέ λαχανικών αποτελεί την γνήσια γευστική απόδειξη καθώς ενσωματώνει την καινοτομία της αφύγρανσης αντί του κλασικού βρασίματος. Τα λαχανικά αποξηραίνονται με ειδική διαδικασία ώστε να διατηρούν πλήρως τα θρεπτικά τους συστατικά ενώ ταυτόχρονα συμπυκνώνουν γεύση και αρώματα. Στη συνέχεια αναμειγνύονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τη Σητεία, ΠΟΠ και αποκτούν την υγρασία που χρειάζονται για να γίνουν μια απαλή κρέμα. Πρόκειται δηλαδή για άθερμα πατέ με υψηλή διατροφική αξία και γεύση.

Η σειρά λαχανικών περιλαμβάνει το πατέ πιπεριάς Φλωρίνης, το πατέ λιαστής τομάτας και το πατέ μελιτζάνας με πιπεριά. Το πατέ πιπεριάς Φλωρίνης που δοκίμασα διαθέτει σε ένταση τα αρώματα της κόκκινης πιπεριάς, στη γεύση αποδίδει μια απαλή, γλυκόξινη νότα ενώ το ελαιόλαδο βοηθά την μακριά επίγευση. Η αίσθηση του ωμού λαχανικού είναι αρκετά έντονη με αποτέλεσμα να χαρίζει φρεσκάδα και βάθος στη γευστική εμπειρία ενώ η υψηλή θρεπτική αξία καθιστά την πάστα ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή.

Τις μοναδικές αυτές ιδιότητες διέκρινα και στο πατέ λιαστής τομάτας, καθώς η ένταση των αρωμάτων και η πυκνότητα της γεύσης δημιουργούν μια γαστρονομική έκρηξη στο στόμα. Είναι μοναδικό συνοδευτικό για τα ελληνικά κόκκινα κρασιά όπως το Ξινόμαυρο και το Αγιωργίτικο.

Τα πατέ αυτά είναι συμπυκνωμένα, γι’ αυτό και η μικρή τους συσκευασία, αρκεί όμως μια μικρή δόση ως άρτυμα για μια σειρά παρασκευών.

Η πάστα κόκκινης πιπεριάς γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για κρασί, τυριά, αλλαντικά, σαλάτες, ζυμαρικά, πίτες και λευκά κρέατα. Καθώς το λαχανικό δεν έχει βράσει, στα χέρια δημιουργικών foodies ή επαγγελματιών μαγείρων μπορεί να γίνει μια εξαιρετική πρώτη ύλη για συνοδευτικές σάλτσες ή γεμίσματα. Σημειωτέον πως είναι κατάλληλα και για vegan διατροφή!

+ Γεύση, ισορροπία, καινοτομία, συσκευασία

- μικρή διανομή ακόμη

bottom of page