top of page
wix_logo_POD.png

Κυκλαδίτικο θυμάρι, Cyclades Organics

Μιλώντας για την ελληνική γαστρονομία δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς τη δύναμη της cucina povera, όχι με την έννοια της «φτωχής» κουζίνας αλλά με αυτή της λιτής. Και λιτότητα σημαίνει δύναμη στην πρώτη ύλη, στον πρωταρχικό παράγοντα της γεύσης.

Η Ελλάδα κάποτε ευτύχησε τη δύναμη αυτή να την έχει σε υπερθετικό βαθμό αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να την εκμεταλλευτεί. Στη βάση αυτή της δυναμικής λιτότητας ξεχωρίζω πάντα τα ελληνικά βότανα, είδος υπεροχής για τη χώρα μας και άρτυμα μαγείας για το φαγητό.

Cyclades Organics Thyme

Η Cyclades Organics είναι μια εταιρεία στην εφηβεία, καθώς δραστηριοποιείται στη Σύρο από το 2013, ουσιαστικά όμως και επίσημα από το καλοκαίρι του 2015 σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Η ιστορία είναι απλή όσο και γοητευτική, καθώς οι άνθρωποι της Cyclades organics αποφάσισαν να παράξουν τα μοναδικά και ιδιαίτερα αρωματικά φυτά και βότανα των Κυκλάδων, που αντλούν τα χαρακτηριστικά τους από τον ξερικό χαρακτήρα του νησιού, τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας, με αποτέλεσμα εξαιρετικό άρωμα και ένταση. Ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μαντζουράνα και άλλοι μικροί θησαυροί.

Ίσως η περιγραφή σε αυτή την περίπτωση να αποτελεί την πιο άχαρη διαδικασία καθώς το μικροκλίμα της Σύρου αποδίδει στα βότανα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να περιγραφούν εύκολα.

Ο ξερικός χαρακτήρας της καλλιέργειας δημιουργεί υπερσυμπύκνωση αρώματος καθώς το φυτό δυναμώνει αρκετά ενώ προσπαθεί να εγκλωβίσει τη ζωτική αλμύρα της θάλασσας. Όχι, τα βότανα δεν είναι αλμυρά αλλά διαθέτουν τέτοια ένταση αρώματος που τα καθιστά μοναδικά στο είδος τους.

Με λίγο από το κεφαλωτό θυμάρι, τοπική ποικιλία από τη Σύρο, της Cyclades Organics η γευστική εμπειρία απογειώνεται καθώς στο τραπέζι αρκούν μόνο πρωτογενείς γεύσεις. Ελαιόλαδο, τομάτα, τυρί, ψωμί. Η μυρωδιά των βοτάνων σου υπενθυμίζει πως η cucina povera κατά βάθος είναι μια gourmet κουζίνα που ζητά μόνο να έχεις τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση για να συνδεθείς γευστικά με τη φύση. Αυτό πετυχαίνουν οι Cyclades Organics.

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα, μοναδικότητα, συσκευασία

-

bottom of page