top of page
wix_logo_POD.png

Kale chips, rho

Μπορεί η υγιεινή διατροφή στην Ελλάδα να είναι λίγο συγκεχυμένη ως έννοια και τρόπος, πρόκειται όμως για μια παγκόσμια τάση καθώς η ευεξία, αποτελεί ένα σύγχρονο ιδανικό σε καιρούς κρίσης και ανασφάλειας.

Όλο και περισσότερο λοιπόν, εξαιρετικά προϊόντα από νέους παραγωγούς βρίσκονται στη διάθεσή μας για να μας βοηθήσουν στην καθημερινή διατροφή. Στην πραγματικότητα όμως να μας μυήσουν σε μια νέα φιλοσοφία, αυτή της συνειδητοποιημένης διατροφής.

Apokoronian Origins

Η λαχανίδα ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τη ρόκα. Η λαχανίδα, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Μεσογείου πριν από 2.000 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα ήταν γνωστή από την Αρχαιότητα έως και τον προηγούμενο αιώνα.

Στην Κατοχή οι γνωστές πίτες με λαχανίδες έθρεψαν την πείνα των κατακτημένων και γι’ αυτό ίσως μετά απαξιώθηκαν τόσο στη συνείδηση όσο και στην επιλογή του Έλληνα καταναλωτή.

Σήμερα, με αποδεδειγμένα οφέλη στη διατροφή μας με πλούσια θρεπτικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία, επανέρχεται επιφυλακτικά στο τραπέζι μας με διάφορους τρόπους. Κατά την άποψη μου ένας από τους πιο ευρηματικούς είναι η μορφή των chips λαχανίδας, όπως τον διαθέτει η ομάδα των Rho.

Η εταιρεία Καρπηδών ξεκίνησε πριν 5 χρόνια παρουσιάζοντας τα Rho, μια ομάδα ωμών προϊόντων που συνδυάζουν την θρεπτική αξία, τη νοστιμιά και την αισθητική. Τα kale ήταν η ναυαρχίδα της ομάδας που έκαναν αίσθηση με την κυκλοφορία τους. Λαχανίδες σε αφύγρανση χαμηλής θερμοκρασίας, για να μην ψηθούν, και μαρινάρισμα σε ειδικό μείγμα ωμών υλικών όπως κάσιους, ηλιόσπορος, πιπέρια, διατροφική μαγιά, πάπρικα, μηλόξιδο και θαλασσινό αλάτι.

Πρόκειται για τραγανά chips με αίσθηση λαχανικού στο στόμα γεμάτη από αρώματα πιπεριάς και τομάτας που καταλήγουν σε μια πικάντικη, μακρά, αλμυρόξινη επίγευση από την μαγιά, το μηλόξιδο και το αλάτι. Οι ξηροί καρποί δίνουν όγκο στο στόμα και κάνουν τα chips γευστικά και γεμάτα.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια υγιεινή λιχουδιά που βρίσκει πολλές εφαρμογές τόσο σε σαλάτες, κρύα πιάτα, συνοδευτικό ψαριού και οσπρίων, όσο και ως συνοδευτικό κρασιού ή ποτού, πολύ καλύτερου και πιο υγιεινού από τα πατατάκια του περιπτέρου.

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα, μοναδικότητα

-

bottom of page