top of page
wix_logo_POD.png

Apokoronian origins

Προϊόντα της Κρήτης έχω παρουσιάσει πολλές φορές και πάντα με την υπενθύμιση πως το νησί είναι ένας εύφορος και αυτάρκης τόπος. Η Κρήτη έχει από όλα και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό γεύσης.

Η Κρήτη έχει χαρακτήρα, έχει να διηγηθεί στιγμές, είναι γεμάτη εικόνες που προβάλλονται στον ουρανίσκο. Ότι και να πούμε, είναι το πιο δυνατό γαστρονομικό, ελληνικό brand γι’ αυτό και η χρήση του όρου μεσογειακή διατροφή, την αδικεί.

Apokoronian Origins

Ο παραπάνω πρόλογος ήταν απαραίτητος για να δικαιολογήσω την σημερινή παρουσίαση που δεν αφορά ένα προϊόν αλλά μια ομάδα προϊόντων τα Apokoronian Origins, μια μάρκα που τιμά την κρητική της καταγωγή.

Μια νέα σχετικά εταιρεία που δημιουργήθηκε με στόχο να συγκεντρώσει κάτω από ένα brand έναν ολόκληρο τόπο. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε μία αίσθηση της Κρήτης μέσα από τα προϊόντα μας και είναι ξεκάθαρο σαν το νερό των πηγών στα Λευκά Όρη, εδώ στον Αποκόρωνα!, δηλώνει ο ιδρυτής της, Γιάννης Καποκάκης.

Τα προϊόντα Apokoronian origins περιλαμβάνουν το κρητικό ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι και μέλι ανθέων, βαλσαμικά ξίδια και αποξηραμένα βότανα όπως ρίγανη, δίκταμο, φασκόμηλο και τσάι του βουνού.Θα σταθώ σε δύο από αυτά, ενδεικτικά για να τονίσω την υπεραξία της κρητικής γης. Ένα μοναδικό terroir γεύσης που εφοδιάζει τα τοπικά προϊόντα με καταγωγή.

Το θυμαρίσιο μέλι είναι γεμάτο αρώματα, πυκνό και νόστιμο αναδεικνύοντας μοναδικά το τοπίο του Αποκόρωνα. Βουνό και νερό σε αφθονία και ισορροπία. Το θυμάρι και η ποικιλία ανθέων και βοτάνων συνυπάρχουν με το χαρούπι σε ένα μοναδικό γευστικό αποτύπωμα φυσικού μελιού. Το ίδιο και τα βότανα. Όχι πολύ ξερικά και έντονα σαν των Κυκλάδων, ούτε όμως και βελούδινα αρωματικά σαν της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Η Κρήτη έχει το δικό της χαρακτήρα.

Με κοινή ταυτότητα αλλά διαφορετικές συσκευασίες τα Apokoronian origins δημιουργούν ένα ξεκάθαρα premium brand, που δύσκολα θα εκτιμηθεί στην Ελλάδα, αλλά που μπορεί κάλλιστα να θριαμβεύσει στο εξωτερικό. Και του αξίζει, γιατί γίνεται φορέας μια παγκόσμιας κληρονομιάς, αυτής της κρητικής διατροφής.

+ Γεύση, άρωμα, ποιότητα, μοναδικότητα

- Διανομή

bottom of page