Κρέμα φιστικιού, Lenas Gourmet

Από το 2013, στο Ζευγολατιό Κορινθίας η εταιρεία Lenas Gourmet παράγει προϊόντα από πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς όπως φιστίκι, αμύγδαλο και φουντούκι. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να κατανοήσουμε γιατί οι κρέμες ξηρών καρπών της Lenas Gourmet αποτελούν αυτή τη στιγμή την καλύτερη εκδοχή που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Κρέμα φιστικιού, φουντουκιού, αμυγδάλου και σοκολάτας, Lenas Gourmet

Ο Περικλής Λένας, φωτογράφος μόδας, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητα του όχι πια για να στήνει τα κάδρα καλλίγραμμων μοντέλων, αλλά για να σχεδιάσει γαστρονομικές προτάσεις που να διαθέτουν ως χαρακτηριστικά τους την ποιότητα και την θρεπτική αξία. Σημαντική στροφή θα έλεγε κάποιος αλλά με κοινό παρονομαστή τους ξηρούς καρπούς που έδινε στα μοντέλα του για να προσέχουν τη διατροφή τους. Ωραία ιστορία μέχρι εδώ αλλά η ουσία είναι ακόμη ομορφότερη.

Από το 2013 η εταιρεία Lenas Gourmet παράγει μια σειρά τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικών χαρακτηριστικών. Οι κρέμες ξηρών καρπών όπως φιστίκι, αμύγδαλο και φουντούκι θεωρούνται μεταξύ των κορυφαίων της αγοράς.

Ανοίγοντας το βαζάκι με την κρέμα φιστικιού αμέσως συνειδητοποιεί κάποιος πως βρίσκεται μπροστά σε μια γευστική έκπληξη. Το δυνατό άρωμα του φιστικιού που αναδύεται είναι η εγγύηση για όσα ακολουθούν. Κρεμώδης υφή, ανοικτό καφεπράσινο χρώμα, μικρά κομματάκια σπασμένου, τραγανού φιστικιού, έντονη γεύση φρεσκοκαβουρδισμένου καρπού και μακρά γλυκιά επίγευση συνθέτουν μια γευστική αρμονία. Η περιεκτικότητα σε ποσοστό 30% ειδικά επεξεργασμένου φιστικιού, που διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση και τα θρεπτικά του συστατικά, δίνει στην κρέμα σώμα, υπόσταση και βάθος. Η κρέμα από πλήρες γάλα και ζάχαρη χαρίζει επίγευση και ευχαρίστηση στο στόμα, η βασική της όμως δουλειά είναι να καθίσταται κατάλληλη για πλήθος εφαρμογών ζαχαροπλαστικής. Δεν περιέχει συντηρητικά, πρόσθετα, γλουτένη παρά μόνο μεθυστικό άρωμα και γεύση. Στην ίδια ακριβώς λογική είναι και η κρέμα αμυγδάλου, η κρέμα φουντουκιού και η πάστα μαύρης σοκολάτας με φιστίκι.

Η χρήση τους είναι κυρίως στην ζαχαροπλαστική, κέικ, μπισκότα, τάρτες, τούρτες, γέμιση για κρουασάν, επικάλυψη γλυκών αλλά και στο σπίτι η συσκευασία λιανικής μπορεί κάλλιστα να μπει πάνω στο ψωμί για ένα κολατσιό φουλ ενέργεια και θρεπτική αξία.

+ Γεύση, άρωμα

- Θερμίδες

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn