top of page
wix_logo_POD.png

Μελομακάρονα Νέας Καρβάλης, Χρυσανθίδης

Οι κουριαμπέδες της Νέας Καρβάλης, λίγο έξω από την Καβάλα είναι διάσημοι, είναι μοναδικοί, είναι μύθος και ένας από τους βασικούς παραγωγούς-ζαχαροπλάστες είναι ο Χρυσανθίδης. Όλοι κάποια στιγμή έχουμε δοκιμάσει τους κουραμπιέδες του, τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και τα μελομακάρονα του.

Αιγοπρόβειο λευκό τυρί άλμης, Πάσχος

Οι κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης όπως πολλά εδέσματα και οι συνταγές τους ταξίδεψαν με τους πρόσφυγες, στην συγκεκριμένη περίπτωση από την Καππαδοκία. Αυτό που κάνει ξεχωριστούς τους κουραμπιέδες δαύτους είναι το σχήμα μισοφέγγαρου και το ολόκληρο αμύγδαλο που κάνει τη διαφορά.

Ο Χρυσανθίδης ήδη από το 1980 ξεχώρισε για τη συνταγή του και γρήγορα η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Καβάλας, για να φτάσει σήμερα σχεδόν σε όλες τις Ηπείρους. Ναι αυτό το μικρό παραδοσιακό γλύκισμα, το ελληνικό μπισκότο που κακώς το τρώμε μόνο τα Χριστούγεννα καθώς ταιριάζει απίθανα με τον ελληνικό καφέ, φτάνει αυτή τη στιγμή στην Αμερική και την Ασία και ο Χρυσανθίδης έχει βάλει το χεράκι του.

Και μιας και είπα χεράκι να πιστοποιήσω, επειδή το είδα με τα μάτια μου και το τράβηξα και βίντεο, πως η διαδικασία κοπής των κουραμπιέδων γίνεται πραγματικά στο χέρι καθώς οι συμπαθέστατες κυρίες του κουραμπιέ έχουν φτάσει σε τέτοια εξειδίκευση που μπορούν να κόψουν την ώρα όσους κουραμπιέδες θα έκοβε και μια μηχανή!

Ας αφήσουμε όμως τους ήδη διάσημους κουραμπιέδες γιατί εδώ έχουμε μια ακόμη εκλεκτή λιχουδιά των εορτών που εμένα με συγκινεί περισσότερο. Τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα, βουτηγμένα στο μέλι με τις μυρωδιές του πορτοκαλιού, της κανέλας και του γαρύφαλλου και τη γεμάτη γεύση του καρυδιού να πλημμυρίζει το στόμα.

Εξαιρετικές συσκευασίες που ταξιδεύουν, όμορφη αισθητική και άψογα διατηρημένοι τόσο στην απλή τους εκδοχή όσο και σε αυτή με τη σοκολάτα που είναι πραγματικά νόστιμοι παρά το trend της εποχής. Δεν περιέχουν καρύδια αλλά φιστίκι αράπικο και η επικάλυψη είναι από σοκολάτα 51%.

Η Νέα Καρβάλη που φημίζεται για τους κουραμπιέδες της αποκτά έτερο συναγωνιστή, εξίσου νόστιμο και με προοπτική!

+ Γεύση, άρωμα, συσκευασία

-

bottom of page