top of page
wix_logo_POD.png

Μέλι με ταχίνι EON, Eclectic Flavours

Η μικρή, boutique οικοτεχνία Eclectic Flavours από την Θεσσαλονίκη διακρίνεται για τα προϊόντα ποιότητας αλλά κυρίως θρεπτικής αξίας που προσφέρει. Με τη χρήση καινοτομίας και προσεκτικά επιλεγμένης πρώτης ύλης έχει δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών προϊόντων υπό τον τίτλο ΕΟΝ.

Μέλι με ταχίνι EON, Eclectic Flavours

Για την Eclectic Flavours έχω ξαναγράψει με αφορμή άλλα προϊόντα της καθώς είναι μία από τις οικοτεχνίες που παρακολουθώ από κοντά τα τελευταία χρόνια και που μου δίνει συχνά ενδιαφέρον υλικό για να ασχοληθώ με αυτά.

Αυτή τη φορά με μια εξαιρετική κίνηση δημιούργησε δύο νέα προϊόντα πλήρως εναρμονισμένα με τις επιταγές της σύγχρονης διατροφής, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα νοστιμιά, καινοτομία, θρεπτική αξία και στιλ. Όπως ακριβώς οφείλουν να είναι τα νέα ελληνικά προϊόντα. To "product of the day" έχει την τιμή να τα δοκιμάσει και να τα παρουσιάσει πρώτο καθώς κυκλοφορούν επίσημα στην ελληνική αγορά την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Πρόκειται για το μέλι με ταχίνι ολικής άλεσης και το μέλι με ταχίνι και μαύρη σοκολάτα δύο γευστικές υπερτροφές που έρχονται να συμπληρώσουν τη σειρά δίπλα στο μέλι με μαστίχα που διαθέτει η ίδια εταιρεία.Το μέλι με ταχίνι αποτελεί κατά γενική ομολογία μια υπερτροφή που την γνωρίζουν καλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, καθώς χρησιμοποιούν συχνότερα αυτά τα δύο υλικά στο πρωινό τους, ενώ πρόσφατα αποτελεί και ανακάλυψη των νεότερων.

Τώρα, το μέλι πεύκου από την Χαλκιδική αναμειγνύεται με ταχίνι ολικής άλεσης υψηλής ποιότητας από την Δράμα [χωρίς βαρέα μέταλλα], σε έναν αρμονικό συνδυασμό, όπως μας έχει συνηθίσει η Eclectic Flavours, έτοιμο άλειμμα για το ψωμί.

Δυνατό άρωμα σουσαμιού, γεμάτη γεύση και γλυκιά επίγευση συνθέτουν ένα ιδανικό προϊόν ακόμη και για όσους δεν συμπαθούν το ταχίνι. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή της μαύρης σοκολάτας, πραγματικής σοκολάτας που και αυτή διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σε συνδυασμό με ταχίνι και μέλι που συνθέτει ένα ιδανικό άλειμμα ακόμη και για παιδιά. Χαρακτηριστική ήταν η έκπληξη μου όταν σε αυτό το προϊόν δάγκωσα κομματάκια πικρής σοκολάτας που έκαναν την εμπειρία μου ακόμη πιο ευχάριστη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όταν αυτά τα προϊόντα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα Foods Matters Live Awards London τον Νοέμβριο του 2018 αμέσως διακρίθηκαν και συμπεριελήφθησαν σε 3 short lists “Best natural ingredient of the year”, “Best new food product of the year” και “Innovative better-for-you product of the year”. Οι διακρίσεις αυτές καταδεικνύουν την προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών για καινοτομία και διάθεση ποιοτικών αλλά κυρίως θρεπτικών λειτουργικών τροφών, τώρα που η παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή εξαπλώνεται γοργά.

Η θέση αυτών των μελιών σίγουρα βρίσκεται στο πρωινό μας αλλά αποτελούν και μέρος μιας ισορροπημένης καθημερινής διατροφής. Επίσης, είναι εξαιρετικά αλείμματα σε νέου τύπου γλυκά όπου η γεύση δεν πρέπει να υστερεί έναντι της θρεπτικής αξίας. Τέλος, είναι ιδανική τροφή για νέα παιδιά με πολλές καθημερινές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες eonflavours.

+ Θρεπτική αξία, γεύση, άρωμα, συσκευασία, καινοτομία

-

bottom of page