top of page
wix_logo_POD.png

Σταφίδα Σουλτανίνα, Dioterra

Η σταφίδα είναι συνυφασμένη με την ελληνική Οικονομία όσο ελάχιστα προϊόντα ενώ κάποτε καθόριζε την καθημερινότητα και την ζωή μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Μαύρη Κορινθιακή και ξανθιά Σουλτανίνα είναι τα δύο είδη που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά και εκτός από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά τους, οι νέοι παραγωγοί δίνουν έμφαση και στη γεμάτη αρώματα γεύση τους.

Παρακολουθώ από κοντά την μαύρη σταφίδα καθώς αποδεικνύεται μια διατροφική ασπίδα έναντι πολλών παθήσεων ενώ ταυτόχρονα μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς. Μια υγιεινή υπερτροφή δηλαδή που σιγά σιγά επανέρχεται στο ελληνικό τραπέζι.

Από κοντά η Σουλτανίνα που αν και την έχουμε συνηθίσει περισσότερο σε γλυκά εντούτοις η προσθήκη της στο φαγητό μπορεί να δώσει εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα.

Δοκίμασα πρόσφατα την Σουλτανίνα της Dioterra μιας ελληνικής προσπάθειας με έδρα την Ακράτα και βασική δραστηριότητα την παραγωγή μελιού από ιδιόκτητα μελίσσια που βρίσκονται στην περιοχή του Ερύμανθου Όρους στην Αχαΐα σε περιοχή NATURA.

Πρόκειται για συσκευασμένη Σουλτανίνα που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλής σταφίδας με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Δυνατό σώμα, ζουμερό δάγκωμα και γλυκιά μακρά γεύση που δεν λιγώνει. Η συσκευασία στην σταφίδα είναι σημαντική καθώς δεν αφήνει τη σταφίδα να ξεραθεί, ενώ διατηρεί όλα τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά της.

Την Σουλτανίνα της Dioterra την δοκίμασα σε στραγγιστό γιαούρτι ως επιδόρπιο, σε σάλτσα για χοιρινό και για κοτόπουλο ενώ η αγαπημένη συνταγή είναι αυτή σε πράσινη σαλάτα με κόκκινη πιπεριά, γραβιέρα Κρήτης και σος μελιού με μουστάρδα. Η σταφίδα σε όλες τις δοκιμές έδωσε διακριτό χαρακτήρα στη γεύση και ισορροπία στα ξινά μέρη που την καθιστά σοφή επιλογή στην καθημερινή διατροφή μας και για πολλούς λόγους.!

+ Άρωμα, ένταση

- διανομή

bottom of page