top of page
wix_logo_POD.png

Καραμέλες πορτοκαλιού Χίου, Δυο Δυο

Η πολυβασανισμένη, τα τελευταία χρόνια, Χίος συνεχίζει παρά τις αντιξοότητες να παράγει μια σειρά εξαιρετικών προϊόντων, πολλών εκ των οποίων κορυφαίων και μοναδικών. Μαστίχα, μαρμελάδες, γλυκά, μπίρα, τυρί, εξαιρετικό ούζο και μια σειρά ακόμη στα οποία, θα πρέπει να προσθέσουμε και τις καραμέλες!

Ο Δημήτρης Κοκκινάκης, φαρμακοποιός στη Χίο, συνεχίζει με πείσμα και υπομονή να παράγει ένα πραγματικά αξιόλογο προϊόν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έμπνευσή από τον τόπο του. Οι χειροποίητες καραμέλες του υπό τον, συνεκδοχικά, χιώτικο τίτλο Δυο Δυο, αποτελούν ένα εξαιρετικό προϊόν που ταυτόχρονα διηγείται μια ιστορία.

Άλλες φορές είναι η μαστίχα που ως βασικό συστατικό υποδηλώνει ξεκάθαρα τη Χίο, κάποιες άλλες φορές το χιώτικο μανταρίνι, ίσως το πιο αρωματικό μανταρίνι του κόσμου, που γεμίζει με φρεσκάδα το στόμα, το σχήμα της καραμέλας που υπενθυμίζει το δάκρυ του μαστιχόδεντρου, το χρώμα όπως οι μαύρες καραμέλες με έμπνευση από την παραλία Μαύρα Βόλια ή η μπλε από την παραλία Αγία Δύναμη. Κάθε φορά ο Δημήτρης Κοκκινάκης καταφέρνει να διηγηθεί μια ιστορία.

Πέρα όμως από το concept αυτό που ξεχωρίζει τις καραμέλες Δυο Δυο είναι πως πρόκειται για χειροποίητες καραμέλες, χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, καραμέλες που αν και γλυκές περιέχουν λίγες θερμίδες ενώ είναι κατάλληλες και για διαβητικούς.

Εδώ επιλέγω μια απλή τους γεύση, αυτή με το πορτοκάλι Χίου, ένα εξίσου αρωματικό φρούτο που δίνει φρεσκάδα και ένταση στη γεύση. Αν και πιο συνηθισμένη γεύση σε σχέση με τη μαστίχα ή το μανταρίνι εντούτοις και εδώ υπάρχουν οι βασικές αρχές που εφαρμόζονται σε όλες τις καραμέλες Δυο Δυο, άρωμα, γεύση, ένταση, φρεσκάδα και ποιότητα που τις κάνουν εθιστικές!

+ Άρωμα, ένταση, χαρακτήρας, μοναδικότητα

- συσκευασία

bottom of page