top of page
wix_logo_POD.png

Γραβιέρα σπηλιάς, bliss point

Οι ελληνικές γραβιέρες αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της τυροκομίας στη χώρα μας και ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά στο τραπέζι μας. Ανάμεσα στις γνωστές γραβιέρες του τόπου μας, εξέχουσα θέση κατέχει η γραβιέρα Κρήτης.

Είναι γνωστό πως η Κρητική γη διαθέτει ποικιλομορφία, ποιότητα, χαρακτήρα και αυτάρκεια χαρακτηριστικά που συνοδεύουν όλα της τα προϊόντα. Από κοντά και η παράδοση, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά δημιούργησε την πλέον αναγνωρίσιμη ελληνική τοπική κουζίνα.

Ευλογημένη γη η Κρήτη παράγει προϊόντα μοναδικά σε ποιότητα και χαρακτήρα.Η κρητική Γραβιέρα είναι ένα από αυτά και μάλιστα τον τύπο αυτής που παλαιώνει σε σπηλιά, επέλεξε η εταιρία Ορίζοντες για να εντάξει στη premium σειρά της με το όνομα bliss point. Με παραγωγό τον Στειακάκη από τον Βαλή των Αγίων Δέκα στο Ηράκλειο της Κρήτης, η γραβιέρα σπηλιάς bliss point κερδίζει βραβεία ποιότητας [2 αστέρια iTQi 2018] αλλά και τη γεύση μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Κίτρινο σκληρό τυρί από πρόβειο και λίγο [5%] κατσικίσιο γάλα, παλαιώνει για 12 μήνες για να αποδώσει ένταση και πολυπλοκότητα στη γεύση. Αλμυρή, ελάχιστα πικάντικη αλλά αρκετά αρωματική, διαθέτει στιβαρή γεύση που εξελίσσεται στο στόμα. Γάλα, χορτάρι, βότανα, βούτυρο, φουντούκια είναι μερικά από τα αρώματα της που καταλήγουν στο τέλος σε μια γλυκιά, απαλή αλλά μακρά επίγευση.

Τρώγεται σκέτη με στη συνοδεία ενός ροζέ από Ξινόμαυρο, μπαίνει σε σαλάτες, τρίβεται πάνω από ριζότο ή πάστα, γεμίζει πάστα ακόμη καλύτερα ενώ μου άρεσε πολύ και πλάι σε ένα φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα λιαστής τομάτας. Η γραβιέρα Κρήτης με την λιαστή ταιριάζει απίστευτα.

+ ένταση, χαρακτήρας, μοναδικότητα

- τιμή

bottom of page