top of page
wix_logo_POD.png

Kinky Tomato, Jukeros

O Jukeros έκανε πάλι τα μαγικά του και παρουσιάζει μια νέα σειρά από σάλτσες τομάτας με ιδιαίτερο χαρακτήρα και παιχνιδιάρικη διάθεση. Στην πραγματικότητα η διάθεσή του είναι να πλησιάσει τις μαμαδίστικες σάλτσες τομάτας με σύγχρονο όμως τρόπο και να τις κλείσει σε βαζάκι.

Ο Δημήτρης Χωματάς, aka Jukeros, είναι ένας άνθρωπος μου μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες ενώ εργάστηκε επαγγελματικά σε πολλές από αυτές ως chef. Όπως δηλώνει ο ίδιος “Το καλό φαγητό, η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και το καλό αποτέλεσμα τους είναι για εμένα μια σχέση πάθους και έρωτα η οποία κρατάει χρόνια. Το μυστικό της επιτυχίας είναι σε ότι κάνεις να καταθέτεις και κάτι από ψυχή σου πέραν της γνώσης σου. ”

Η ιδιαίτερη προσέγγιση που έχει στην μαγειρική τoν ώθησε πριν από μερικά χρόνια να ιδρύσει μια εταιρεία της οποίας η βασική δραστηριότητα θα ήταν να κλείνει γευστικές αναμνήσεις σε γυάλινα βαζάκια ή μπουκαλάκια. Εγώ τον ανακάλυψα λίγους μόλις μήνες μετά την εμφάνιση των jukeros στην αγορά, αρχές του 2016. Τότε θυμάμαι, δοκίμασα την ροζ λεμονάδα του με ιβίσκο, τζίντζερ και αγαύη. Αναζωογονητική οξύτητα, άρωμα λουλουδιών και γοητευτική γλύκα σε ένα δροσιστικό ροζ ποτό έκπληξη!

Από τότε, η ετικέτα Jukeros έχει αποκτήσει πολλούς κωδικούς με αρωματικά τσάγια, δροσιστικές λεμονάδες, ιδιαίτερες μαρμελάδες, chutneys, σάλτσες και πολλά ακόμη.

Η Kinky Tomato είναι μια σάλτσα τομάτας με κάπαρη και ελιές και δεν είναι καθόλου kinky. Αντιθέτως θα έλεγα είναι απολύτως παραδοσιακή χειροποίητη σάλτσα με ελαιόλαδο, σκόρδο, ξίδι, ματζουράνα, βασιλικό, κρεμμύδι, ελιές Καλαμών, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι. Εξαιρετικό χωριάτικο άρωμα, πηχτή υφή και γεύση που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά Jukeros: ένταση, πολυπλοκότητα, αυθεντικότητα και ευγένεια που σε ακολουθεί μέχρι την επίγευση.

Ιδανική για πάστα [σπαγγέτι ή λιγκουίνι] αλλά αν θέλετε να ζήσετε την kinky φαντασίωση του παραγωγού είναι η τέλεια σάλτσα τομάτας για κεφτεδάκια. Μια πατάτα τηγανητή δίπλα και κάπως έτσι φαντάζομαι την σκέφτηκε και ο δημιουργός της.

+ Εξαιρετική γεύση, άρωμα

-

bottom of page