top of page
wix_logo_POD.png

Πάστα ελιάς με σταφίδα, G.E.T

Τα προϊόντα G.E.T. [Greek Exquisite Tastes] είναι το αποτέλεσμα μιας από τις πιο συνεπής και προσεγμένες προσπάθειες παραγωγής προϊόντων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ποιότητα, γεύση και κυρίως γαστρονομική παιδεία είναι οι βασικές αρχές που βρίσκονται πίσω από το brand.

Υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι ο Βασίλης Αϊβάζογλου και η Μαίρη Καροπούλου που με σεμνότητα δραστηριοποιούνται από το 2012 στην παραγωγή προϊόντων ελιάς και φιστικιού. Η θητεία του Βασίλη στην Ιταλία λόγω Ιατρικής ήταν εκείνη που τον μπόλιασε με την εμμονή στην ποιότητα και την φινέτσα των γεύσεων. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφάσισαν με τη σύζυγο του να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση της καλλιέργειας της ελιάς και των φιστικόδεντρων στην περιοχή της Φθιώτιδας. Με αυτές τις πρώτες ύλες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σειρά προϊόντων με φινέτσα και σκέψη που λίγοι παραγωγοί στην Ελλάδα διαθέτουν.

Από τη σειρά των αλειμμάτων ελιάς της G.E.T. σήμερα άνοιξα αυτό με τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξα το καπάκι το άρωμα της ελιάς ήταν έντονο και εξαιρετικό. Η πράσινη ελιά Αμφίσσης στα χέρια του Βασίλη γίνεται κόσμημα και αποδίδει όλα τα καλά χαρακτηριστικά της. Δυνατή γεύση, πικρή όπως είναι η πραγματική ελιά με φρέσκα αρώματα φύλλων και χορταρικών. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα προσδίδει γλύκα και πολυπλοκότητα που σιγοντάρεται από το λίγο βαλσαμικό ξίδι της συνταγής. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα προσδίδουν βάθος και παρτενέρ στην μακρά επίγευση της ελιάς.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αλείμματα ελιάς που δεν καμουφλάρεται πίσω από γλυκιές γεύσεις για να γίνει αρεστό αλλά αφήνει τον χαρακτήρα και τη δύναμη της ελιάς να αναδειχθεί.

Το άλειμμα αυτό είναι ιδανικό για φρέσκο ψωμί ενώ ταιριάζει ιδανικά τόσο με λευκά όσο και με κίτρινα αλμυρά τυριά. Η τομάτα είναι καλή φίλη και μαζί αν συνδυαστούν μυρίζουν έντονα Ελλάδα. Δίπλα σε κοτόπουλο με μυρωδικά επίσης στέκεται άνετα ενώ είναι καλός μεζές και για τσίπουρο.

+ Γεύση, ποιότητα, ένταση

-

bottom of page