Μαρμελάδα σύκο, Mastos

Η εξαιρετική σειρά γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων Mastos κρύβει πίσω της μια ενδιαφέρουσα ιστορία και κατά τη γνώμη μου ένα brand υψηλού επιπέδου που δεν το έχουν ακόμη ανακαλύψει πολλοί.

Τη Γεωργία Ουλή τη γνώρισα πριν από περίπου ένα χρόνο στο Ναύπλιο όταν και μου παρουσίασε το όραμα και τα προϊόντα της. Ξεκάθαρη, συνεπής, εμπεριστατωμένη με αγάπη για τη σωστή πρώτη ύλη μου έδωσε αμέσως να καταλάβω πως η δουλειά της είχε κάτι ξεχωριστό. Εγώ από την άλλη, όλα αυτά τα χρόνια, έχω καταλάβει καλά πως η προσωπικότητα του παραγωγού αποτυπώνεται με κάποιο τρόπο και στο προϊόν. Ξέρω, πριν ακόμη δοκιμάσω το προϊόν, αν θα είναι καλό ή όχι, γνωρίζοντας απλά τον παραγωγό [συμβαίνει και το αντίθετο]. Μέχρι σήμερα δύσκολα πέφτω έξω.

Θεώρησα απαραίτητη τη μακροσκελή εισαγωγή για να επισημάνω πως σε αυτή την περίπτωση έχουμε κάτι που πρέπει να προσεχθεί, κάτι που διαφέρει και κάτι που έχει αξία.

Με έδρα την Πρόσυμνα, λίγο έξω από το Άργος, η Γεωργία Ουλή, διαιτολόγος, διατροφολόγος διατηρεί την Mastos, μια προσεγμένη οικοτεχνία παρασκευής μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού. Δανείστηκε το όνομα της από τον κοντινό ομώνυμο λόφο και την περιοχή του Μαστού αλλά και τον αυθόρμητο συνειρμό με τη μητέρα γη.

Με πρώτη ύλη κυρίως από τον Αργολικό κάμπο παρασκευάζει μια σειρά προϊόντων που αν και απλά εντούτοις περιέχουν όλη τη δύναμη των γεύσεων και τις μυρωδιές για τις οποίες φημίζεται η περιοχή.

Δοκίμασα αρκετές μαρμελάδες και γλυκά και θα μπορούσα να γράψω για όλα, πάντα τα ίδια λόγια, γι’ αυτό επέλεξα τυχαία τη μαρμελάδα με σύκο και δαμάσκηνο. Το σύκο το συναντώ συχνά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έχω μεγάλο δείγμα σύγκρισης. Εδώ έχουμε μια μαρμελάδα πηχτή τόσο όσο πρέπει με κομμάτια δαμάσκηνου και σπόρια σύκου που ενδυναμώνουν την απόλαυση. Η απόλυτη ισορροπία μεταξύ δαμάσκηνου και σύκου είναι παροιμιώδης καθώς και τα δύο υλικά δηλώνουν παρουσία χωρίς κάποιο να σκεπάζει το άλλο. Η γλυκιά αρμονία των δύο φρούτων, που αποτελούν το 55% του προϊόντος, η αρωματική δύναμη και η μακρά επίγευση που διαρκεί συνθέτουν μια εξαιρετική μαρμελάδα. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού που λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό προσδίδει ένταση στα αρώματα και ελαφριά οξύτητα στη γεύση, ενώ η αρμπαρόριζα έρχεται να προσθέσει μια σαγηνευτική νότα ολοκληρώνοντας το έργο.

Οι μαρμελάδες της Γεωργίας Ουλή είναι η Γεωργία και το αντίθετο. Ισορροπία, καθαρότητα στις γεύσεις, ένταση, σκέψη και ποιότητα.

+ Γεύση, ποιότητα, πρώτη ύλη

- Διανομή

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn