top of page
wix_logo_POD.png

Honey Soda, Nomada

Το γνωστό γιατροσόφι νερό, μέλι, λεμόνι αποτέλεσε τη βάση έμπνευσης για τη δημιουργία της Nomada Honey Soda, ενός αναψυκτικού που ξεκινά από την Ελλάδα με σκοπό να κατακτήσει τις αγορές όλου του κόσμου, καθώς όπως έχω τονίσει πολλές φορές η καινοτομία στη χώρα μας θα πρέπει να ξεκινά από τις ρίζες μας.

Αυτό το υποστηρίζω καθώς οι ρίζες της παράδοσης μας στη γαστρονομία είναι βαθιές και έχουν να μας δώσουν αρκετά στοιχεία και κυρίως συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναμετρηθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Βέβαια, δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύει αυτό αλλά αρκετοί ακόμα οραματιστές. Μεταξύ αυτών και η ομάδα των Roots Liqueurs, δηλαδή ο Μάνος και ο Νικόλας Σμυρλάκης, που μετά τα εξαιρετικά Roots και το πολύ δυνατό Old Sport Gin, αυτή τη φορά παρουσιάζουν τη Nomada Honey Soda.

Nomada είναι το πιο διαδεδομένο είδος μέλισσας, και όπως μαρτυρά το όνομά της, και πολυταξιδευμένο. Η έμφαση στη μέλισσα δίνεται καθώς η συγκεκριμένη honey soda είναι η πρώτη που διαθέτει αυθεντικό θυμαρίσιο μέλι, και μάλιστα από την Κρήτη. Μην με ρωτήσετε τι χρησιμοποιούν οι άλλες σόδες στον κόσμο απλά εκτιμήστε το γεγονός πως ζείτε στην Ελλάδα. Στη συνταγή προστίθεται και φυσικός χυμός από λεμόνια Σικελίας και με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα ρόφημα με μόλις 16 θερμίδες ανά 100ml!

Στη γεύση το μέλι κυριαρχεί και εκεί που νομίζεις πως όντως πίνεις ένα γιατροσόφι η σόδα και το λεμόνι σου υπενθυμίζουν πως πίνεις ένα αναψυκτικό. Εντούτοις, το άρωμα και η γλύκα παραμένει μέχρι τέλος. Θα σημειώσω πως και λίγο ακόμη λεμόνι [οξύτητα] δεν θα ήταν κακή ενώ θέλει προσοχή και στην θερμοκρασία σερβιρίσματος. Πολύ παγωμένη χάνει τη γοητεία της, γι’ αυτό από τις δοκιμές μου κατέληξα πως η θερμοκρασία των 8οC είναι ιδανική. Σερβίρεται σε ποτήρι λευκού κρασιού.

+ Δροσιστική, καινοτομία, λίγες θερμίδες, συσκευασία

- Μέτριο σώμα, ένταση

bottom of page