Το χαρμάνι του «Τάκη», Σπίνος

Ο ελληνικός καφές έχει ανακτήσει πλέον αρκετό από το κοινό του καφέ, μετά την επέλαση του εσπρέσο, ενώ οι φανατικοί του ουκ ολίγοι. Έτσι, διάφορες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό αναπτύσσοντας συνεχώς νέες γεύσεις, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τον ελληνικό καφέ.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Σπίνος που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα από το 2004 στην παρασκευή, τυποποίηση και εμπορία καφέδων, ξεκινώντας όμως την ιστορία της το 1926 ως καφεκοπτείο στην Καλαμάτα. Σήμερα εκτός από την μονάδα επεξεργασίας καφέ διατηρεί και κατάστημα στο κέντρο της Καλαμάτας συνεχίζοντας την πολύτιμη κληρονομιά του παππού Γ. Σπίνου.

Στην γκάμα των ελληνικών καφέδων υπάρχει ποικιλία που εξυπηρετεί όλα τα γούστα, από ξανθό έως σκούρο, ανάλογα το καβούρδισμα αυτό όμως που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ελληνικός καφές το «χαρμάνι του Τάκη». Δεν γνωρίζω πως δόθηκε το όνομα αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο αρωματικούς καφέδες που έχω πιει. Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς, το χρώμα του είναι ανοικτό καφέ, όχι ξανθό που με παραπέμπει μάλλον σε μέτριο καβούρδισμα. Έτσι, αποφάσισα να ακολουθήσω και μέτριο ψήσιμο με το αποτέλεσμα να με δικαιώνει καθώς πήρα στο φλιτζάνι μου αρκετά αρώματα κυρίως γλυκά, με μικρή οξύτητα και ευχάριστα πικρά. Η πολυπλοκότητα των αρωμάτων είναι εντυπωσιακή με αυτά των λουλουδιών να κυριαρχούν. Το σώμα του καφέ ήταν μέτριο ενώ το καϊμάκι του πλούσιο και ομοιόμορφο.

Δεν ξέρω πραγματικά ποιος είναι ο «Τάκης» ούτε τις ποικιλίες που χρησιμοποίησε αλλά το χαρμάνι του είναι ένα αρωματικό χαρμάνι ελληνικού καφέ που πίνεται ευχάριστα.

+ Αρωματικό προφίλ, ευχάριστη γεύση

- Συσκευασία

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn