Τραχανάς, Οικογένεια Δαρδούμα

Εάν υπάρχει μια παραγωγική ιστορία που να είναι Ελλάδα, τότε αυτή είναι της Οικογένειας Δαρδούμα από το χωριό Βέλος στην Εύβοια. Παράδοση, αγνές πρώτες ύλες, εκσυγχρονισμός, νέα γενιά και νοστιμιά είναι τα κλειδιά που χαρακτηρίζουν τις μικρές ελληνικές οικοτεχνίες όπως αυτή.

Την Οικογένεια Δαρδούμα, ως οικοτεχνία, την παρακολουθώ από κοντά τα 3 τελευταία χρόνια και δεν κρύβω τη χαρά μου για την εξέλιξη της. Πρόκειται για νέα παιδιά, τα αδέρφια Γιάννη και Ευάγγελο που με περίσσια σεμνότητα ακολουθούν το δικό τους δρόμο στην παραγωγή χειροποίητων ζυμαρικών και τραχανάδων. Πρόκειται για μια οικογενειακή παράδοση που έρχεται από το παρελθόν και μετρά περισσότερα από 100 χρόνια, μια παράδοση που κληροδότησε στις επόμενες γενιές η γιαγιά Μαρία.

Ο τραχανάς, είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, τροφή κυρίως των βοσκών που το χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους αλλά και ένας τρόπος να αξιοποιήσουν το γάλα που περίσσευε. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός πως το ταπεινό αυτό προϊόν αναδεικνύεται από νέα παιδιά με αρκετή φαντασία και καινοτομία στις γεύσεις.

Η γκάμα των προϊόντων τους περιλαμβάνει μια εκτεταμένη σειρά τραχανάδων από τους οποίους δοκίμασα αυτόν με το γίδινο γάλα, μείγμα αλευριού από μαλακό και σκληρό σιτάρι και αλάτι. Τρία υλικά που συνθέτουν όμως ένα εξαιρετικό προϊόν με γεμάτη γεύση, πλούσιο άρωμα και υψηλή σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, θρεπτική αξία.

Ο τραχανάς είναι έτοιμος σε 10 λεπτά και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και μια μικρή χούφτα ξινοτύρι για να απογειώσει τη γεύση του. Για αυτούς που επιθυμούν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα γευστικής απόλαυσης θα βρουν έναν ισχυρό σύμμαχο στο κοτόπουλο, ενώ και οι πιο τολμηροί μπορούν να ψήσουν μια πεντανόστιμη τραχανόπιτα ή να γεμίσουν ντολμάδες με τραχανά.

+ Εξαιρετική ποιότητα και γεύση, θρεπτική τροφή χωρίς συντηρητικά, ποικιλία γεύσεων

- Τιμή

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn