Αποξηραμένα Σύκα Κύμης, Kumilio

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μου φρούτα και πιστεύω ακράδαντα πως αποτελούν έναν ελληνικό θησαυρό. Τα αποξηραμένα σύκα είναι υπερτροφή, νόστιμα και ταιριάζουν με πλήθος συνταγών.

Όταν πρόκειται για αποξηραμένα σύκα Κύμης υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω λόγω της ιδιαιτερότητας της γεύσης τους ως απόρροια της διαδικασίας αποξήρανσης στον ήλιο σε ασκάδες. Με τον τρόπο αυτό τα σύκα συμπυκνώνουν όλη τη γεύση και το άρωμα του φρούτου ενώ παραμένουν τρυφερά εσωτερικά με όλους τους χυμούς.

Μια από τις πιο όμορφες προσπάθειες στην παραγωγή αποξηραμένων σύκων γίνεται από το Kumilio, οικοτεχνία που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 στο Κάδδι της Κύμης και σήμερα παρουσιάζει ένα εξαιρετικό προϊόν από όλες τις απόψεις.

Το τελευταίο «επίτευγμα» είναι το κουτί δώρου, μια σκέψη που πραγματικά την χάρηκα όταν την είδα υλοποιημένη καθώς συμφωνώ και εγώ με τους ανθρώπους του Kumilio πως το ξηρό σύκο είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που πρέπει να μοιράζεται. Το κουτί δώρου κυκλοφορεί σε 3 εκδοχές, στην πρώτη τα αποξηραμένα σύκα γεμίζονται με καρύδι, στη δεύτερη με αμύγδαλο ενώ στην τρίτη τα σύκα είναι ανάμεικτα [καρύδι και αμύγδαλο]. Επιπροσθέτως κάθε κουτί περιλαμβάνει και σοκολατάκια σύκου σε διάφορες γεύσεις. Τα σοκολατάκια με σοκολάτα υγείας, έχει επιμεληθεί ο σοκολατοποιός Στέφανος Διαμαντόπουλος από το Le Votre Piree.

Έτσι, σε κάθε κουτί κάποιος μπορεί να απολαύσει τις διαφορετικές εκδοχές του σύκου Κύμης ενώ αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση σύγχρονου δώρου για φίλους ή ακόμη καλύτερα για επισκέπτες από το εξωτερικό.

+ Εξαιρετική γεύση, ποιότητα, συσκευασία

-

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn