top of page
wix_logo_POD.png

Σάλτσα πιπεριάς, καπνιστή, Delimenti

Το έχω πει πως η πιπεριά για τη Μακεδονία είναι ότι και το ελαιόλαδο για την Καλαμάτα. Ειδικά για τη Φλώρινα η πιπεριά είναι συνυφασμένη με την τοπική παράδοση και την γαστρονομία, καθώς εκεί ευδοκιμεί συγκεκριμένη ποικιλία της κόκκινης πιπεριάς που φέρει το όνομα της.

Στη Φλώρινα λοιπόν εδρεύει η εταιρεία Delimenti που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια από 3 ντόπιους και αρκετά δυναμικούς νέους. Στόχος τους η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων με σύγχρονο τρόπο κάτι που καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη επαφή μαζί τους.

Εγώ τους ανακάλυψα πριν από έναν χρόνο σχεδόν και μαζί με αυτούς τις δύο πρώτες σάλτσες του με βάση την πιπεριά Φλωρίνης, κόκκινη πιπεριά, καπνιστή γεύση και πράσινη πιπεριά, πικάντικη γεύση. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε αφού αυτά είναι τα βιώματα τους και οι γευστικές τους μνήμες.

Τι έκαναν όμως στην πρώτη από τις σάλτσες που παρουσιάζω; Πήραν την πιπεριά, της πρόσθεσαν καρύδι, καπνιστή πάπρικα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καπνιστό αλάτι και ζάχαρη και έφτιαξαν έναν πελτέ πιπεριάς που τα σπάει. Αρκετά παχύ σώμα, δυνατή γεύση στο στόμα με την πιπεριά να δίνει το στίγμα της αλλά τα καρύδια να ελέγχουν το βάθος της, όπου εκεί στο τέλος η καπνιστή πάπρικα και το αλάτι δίνουν έναν ρουστίκ χαρακτήρα στη μακρά επίγευση.

Πρόκειται για μια πολύ καλή σάλτσα πιπεριάς κατάλληλη για σνακ, πάστες και συνοδευτικό δυνατών κρεατικών στη σχάρα, ενώ είναι ταμάμ για ένα απολαυστικό burger.

+ Γεύση, σώμα, επίγευση, ισορροπία, ωραία συσκευασία

- Μικρή διανομή ακόμη

bottom of page