top of page
wix_logo_POD.png

Βανίλια υποβρύχιο, Jukeros

Οι παιδικές μνήμες επιστρέφουν ολοζώντανες όταν το κουτάλι με το υποβρύχιο βυθιστεί στο ποτήρι με το νερό. Το σαγηνευτικό άρωμα της βανίλιας πλημμυρίζει τις αισθήσεις και το στόμα αναζητά εναγωνίως την επαφή.

Ο Δημήτρης Χωματάς, aka Jukeros, είναι ένας άνθρωπος μου μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες ενώ εργάστηκε επαγγελματικά σε πολλές από αυτές ως chef. Όπως δηλώνει ο ίδιος “Το καλό φαγητό, η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και το καλό αποτέλεσμα τους είναι για εμένα μια σχέση πάθους και έρωτα η οποία κρατάει χρόνια. Το μυστικό της επιτυχίας είναι σε ότι κάνεις να καταθέτεις και κάτι από ψυχή σου πέραν της γνώσης σου. ”

Η ιδιαίτερη προσέγγιση που έχει στην μαγειρική τoν ώθησε πριν από μερικά χρόνια να ιδρύσει μια εταιρεία της οποίας η βασική δραστηριότητα θα ήταν να κλείνει γευστικές αναμνήσεις σε γυάλινα βαζάκια ή μπουκαλάκια. Εγώ τον ανακάλυψα λίγους μόλις μήνες μετά την εμφάνιση των jukeros στην αγορά, αρχές του 2016. Τότε θυμάμαι, δοκίμασα την ροζ λεμονάδα του με ιβίσκο, τζίντζερ και αγαύη. Αναζωογονητική οξύτητα, άρωμα λουλουδιών και γοητευτική γλύκα σε ένα δροσιστικό ροζ ποτό έκπληξη!

Από τότε, η ετικέτα Jukeros έχει αποκτήσει πολλούς κωδικούς με αρωματικά τσάγια, δροσιστικές λεμονάδες, ιδιαίτερες μαρμελάδες, chutneys, σάλτσες και πολλά ακόμη. Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες είναι η δημιουργία γλυκού υποβρυχίου σε 3 κλασικές γεύσεις όπως βανίλια, τριαντάφυλλο και μαστίχα. Η βανίλια με ζάχαρη και γλυκόζη είναι μια απλή συνταγή που χαρακτηρίζεται όμως από εξαιρετική υφή, γλύκα που δεν σε λιγώνει και άρωμα που διαρκεί για να κάνει το καλοκαίρι μας ακόμη πιο όμορφο και γευστικό. Πρόκειται για μια από τις πιο καλές βανίλιες της αγοράς.

+ Εξαιρετική γεύση, εξαιρετική υφή

- Θερμίδες

bottom of page