Αυγοτάραχο Ξιφία, Kalymnos Sea Food

Μια πρωτοποριακή προσπάθεια στην Κάλυμνο εξελίσσεται σε μια αξιόλογη εταιρεία παραγωγής εκπληκτικών ψαρομεζέδων, που εγώ θα τους ονόμαζα καθαρό ελληνικό gourmet.

Πρωτοποριακή προσπάθεια γιατί οι γυναίκες των αλιέων της Καλύμνου αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ΚοινΣεπ στο χώρο του συσκευαστηρίου της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου. Έτσι γεννήθηκε η Συνεταιριστική Καλύμνου «Παναγιά Υπαπαντή», ή αλλιώς Kalymnos Sea Food. Οι γυναίκες εκπαιδεύτηκαν από Ιταλούς ειδικούς στην μεταποίηση αλιευμάτων και άρχισαν να παράγουν πολύ ιδιαίτερα φιλέτα ψαριών εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

Το ονομάζω ελληνικό gourmet γιατί πέρα από τον καπνιστό τόνο, τον καπνιστό ξιφία που γίνονται φιλέτο ή λουκάνικο στέκονται αντάξια το φιλέτο σαρδέλας, γαύρου, γόπας, σαφριδίου, γουρλομάτη και παλαμίδας.

Πρόσφατα προστέθηκαν στη συλλογή και νέοι κωδικοί από τους οποίους δοκίμασα την πάστα μελανιού από χταπόδι και το καπνιστό αυγοτάραχο ξιφία. Οι ψαράδες αφαιρούν το αυγοτάραχο από το περκόμορφο ψάρι όταν αυτό είναι ζωντανό, τυλίγεται σε ειδική μεμβράνη, μπαίνει στον πάγο και παραδίδεται στο συσκευαστήριο εντός 12 ωρών. Εκεί καπνίζεται με θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη και βότανα από τα βουνά της Καλύμνου και μπαίνουν σε βαζάκια και συνθήκες vacuum.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο προϊόν με έντονη γεύση καπνιστού ψαριού, ένταση και μακριά επίγευση. Πλούσιο σε Ω3, το χρώμα του είναι σκούρο καφέ και στην υφή είναι σχεδόν κρεμώδες αν και αποτελείται από πολύ μικρά αυγά.

Χρειάζεται δίπλα υψηλό αλκοόλ δηλαδή τσίπουρο, βότκα ή ουίσκι, τρώγεται σκέτο αλειμμένο σε παξιμάδι ή φρέσκο ψωμί αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως άρτυμα για μια γευστική πάστα, όπως το δοκίμασα και εγώ.

+ Δυνατή γεύση, πρωτοτυπία

- Συσκευασία [αισθητική]

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn