Provil: Η επαγγελματική γαστρονομία τώρα και στο σπίτι
Η Provil είναι ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής τροφίμων και το 2018 έκλεισε 25 χρόνια από την ίδρυση της, εξυπηρετώντας περισσότερους από 2.000.000 καταναλωτές, με σχεδόν 650 κωδικούς και εξαγωγές σε 12 χώρες. Απασχολεί 80 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και ο τζίρος της ξεπερνά τα 8 εκ. ετησίως

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέρος του δελτίου τύπου μιας επιτυχημένης εταιρείας που θα ήθελε να προβάλει τα επιτεύγματα της μέσα από αριθμούς. Δεν είναι όμως γιατί αν και οι αριθμοί είναι σωστοί, εντούτοις, η Provil δεν είναι οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποί της. Για το λόγο αυτό αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω σε μια εταιρεία που τα προϊόντα της βρίσκονται στο τραπέζι μας καθημερινά και ας μην το γνωρίζουμε οι περισσότεροι.

DNA/Ταυτότητα

Η Provil είναι το δημιούργημα της οικογένειας Βογιάννου, πίσω στο 1993, που ξεκίνησε ως εισαγωγική εταιρεία αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε παραγωγική. Το όνομά της αποτελεί ακρωνύμιο των πρώτων βοηθητικών υλών και το αντικείμενο της ήταν εξαρχής αυτό, να προμηθεύει με βοηθητικές ύλες τους χώρους εστίασης και την βιομηχανία των τροφίμων. Σύντομα έγινε παραγωγική εταιρεία με στόχο την παραγωγή αυτών των υλών ή καλύτερα, όπως αρέσκεται η ίδια η εταιρεία να λέει, την παραγωγή γεύσης. Αν και στο πρώτο άκουσμα η παραγωγή γεύσης δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα, εντούτοις είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την ικανότητα της εταιρείας να μελετά, να σχεδιάζει και να παράγει πραγματικά αυθεντικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα συστατικά. Η επιστημονική κατάρτιση των ιδιοκτητών στην τεχνολογία τροφίμων αλλά και η επάρκεια του επιστημονικού προσωπικού σε όλες τις θέσεις με κορύφωση το τμήμα R&D, αποτελεί εχέγγυο για την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της Provil.

Το πιο σημαντικό όμως στην περίπτωση της Provil είναι η απλότητα των  ανθρώπων της και η βαθιά θέληση για παραγωγή ποιότητας. Είναι σημαντικό για μια ελληνική βιομηχανική εταιρεία που μεγαλώνει συνεχώς να κρατά μέσα της άσβεστο το πρώτο πάθος των ανθρώπων που την δημιούργησαν. Στο σύγχρονο, παγκόσμιο και ανταγωνιστικό βιομηχανικό περιβάλλον οι ελληνικές εταιρείες, που δεν μπορούν να παράξουν τις ποσότητες που παράγουν οι εταιρείες των μεγάλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών, είναι σημαντικό να διαθέτουν ποιοτικό προσανατολισμό και ανθρωποκεντρική ροπή που θα τους δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και η Provil δείχνει να διαθέτει αρκετά και από τα δύο.

Προϊόντα

Με περισσότερα από 650 προϊόντα η Provil βρίσκεται καθημερινά στο τραπέζι μας χωρίς να το γνωρίζουμε καν, καθώς είναι ο επίσημος προμηθευτής μπαχαρικών και βοηθητικών υλών σχεδόν στο σύνολο, της μαζικής εστίασης (εστιατόρια και ξενοδοχεία), της βιομηχανίας

κρέατος, αλλαντικών, τυριών και snack, καθώς και στο σύγχρονο κρεοπωλείο μέσω των κρεατοσκευασμάτων. Περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και σε 12 χώρες του εξωτερικού, χρησιμοποιούν κάποιο από τα προϊόντα Provil ή έχουν αναπτύξει μαζί με την εταιρεία, ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αυτές. Καθόλου άσχημα για μια εταιρεία που λειτουργεί επί 25 χρόνια με κανόνες και πρότυπα μεγάλης βιομηχανικής μονάδας αλλά που συνεχίζει στην ψυχή της να διατηρεί την ευελιξία και το πάθος της πρώτης νιότης της. Μια από τις καινοτομίες που ενσωματώνει η παραγωγική διαδικασία της εταιρείας είναι η τεχνολογία Frozenpure όπου η αυτόματη ψύξη των μπαχαρικών και των βοτάνων, σε ασύλληπτα χαμηλές θερμοκρασίες, δίνει τη δυνατότητα άλεσης τους σε επίπεδο πούδρας χωρίς αυτά να χάνουν αρώματα και θρεπτικά συστατικά. Ένα αλεσμένο πιπέρι Provil έχει 30% περισσότερο άρωμα από ένα οποιοδήποτε αλεσμένο πιπέρι της αγοράς.

Cook at Home

Η εμπειρία, η αγάπη για τη γεύση και το τρόφιμο, οδηγεί την Provil στην δημιουργία της σειράς προϊόντων μαγειρικής Cook at Home, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την οικιακή εστίαση. H σειρά Cook at Home υπόσχεται ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της. Μαγειρική στο σπίτι και μάλιστα νόστιμα, γρήγορα και απλά. Η σειρά αυτή ενσωματώνει την εμπειρία ετών της εταιρείας στην παραγωγή αυθεντικών ελληνικών γεύσεων και μεταφέρει την τεχνογνωσία της επαγγελματικής κουζίνας στο σπίτι.

Έτσι, κάθε ένας από εμάς έχει πλέον τη δυνατότητα να ετοιμάσει πολύ εύκολα, ένα πεντανόστιμο φρεσκομαγειρεμένο γεύμα, εύκολα και γρήγορα. Και αν αυτή η προσδοκία ακούγεται λίγο υπερβολική εντούτοις είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την εκπλήρωσή της.

 

Τα προϊόντα Cook at Home είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά, ενώ υπόσχονται ευκολία και νοστιμιά. Τα επαναστατικά πλήρη μίγματα για κιμά, οι έτοιμες προς χρήση σάλτσες για κρέας και θαλασσινά, οι γευστικές μαρινάτες, τα εξωτικά chutney, είναι μερικά από τα προϊόντα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα ενώ αποτελούν μια εξαιρετική λύση για την κουζίνα.     

Provil
Provil
Provil
Provil
Provil
Provil
Provil
Provil
Provil
Provil
Provil

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn