COSMOPOLIS – KAVALA ETHNIC FESTIVAL 2018
Μια γιορτή της πολυπολιτισμικότητας, της γνωριμίας και του αλληλοσεβασμού, πρόκειται να γίνει 19-22 Ιουλίου 2018, στην Καβάλα για 11η χρονιά. Ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ που συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, μέσα σε 4 ημέρες και αποτελεί πολιτιστικό σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή, αλλά για όλη τη χώρα.

Το φεστιβάλ Cosmopolis - Kavala Ethnic Festival θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στην παλιά πόλη της Καβάλας (χερσόνησος της Παναγίας) όπου για τέσσερις ημέρες, τα μέλη των συγκροτημάτων από τις 8 χώρες που φιλοξενούνται θα παρουσιάσουν σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού τους μέσω των χορών, της μαγειρικής, της μουσικής και του κινηματογράφου τους, ενώ παράλληλα μεγάλες συναυλίες στο επιβλητικό Φρούριο της Καβάλας και πολλές παράλληλες δράσεις συνθέτουν το πολύχρωμο και πολυδιάστατο μωσαϊκό του Cosmopolis. Η πολυμορφία αυτή βοηθάει στη βαθιά κατανόηση των πολιτισμών των φιλοξενούμενων χωρών και προάγει τη διεύρυνση του πνεύματος των πολιτών, καθιστώντας την Καβάλα σημαντική κοιτίδα πολιτισμού.
 
Φέτος στο Cosmopolis θα φιλοξενηθούν οκτώ χώρες, η Κόστα Ρίκα, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Ισπανία (Ανδαλουσία), η Ινδία, η Ρουμανία, η Ρωσία (Καζάκοι) και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Κρήτη. Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τους. Παράλληλα με τους χορούς οι φιλοξενούμενες χώρες παρουσιάζουν κάθε μέρα παραδοσιακά πιάτα τα οποία μπορούν να γευτούν οι επισκέπτες του φεστιβάλ στο υπαίθριο εστιατόριο που στήνεται στην παλιά πόλη.
 
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τέσσερις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και θα συμμετέχουν: ο ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό Goran Bregovic, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae σκηνής ο Ιταλός  Alborosie με τους  Shengen Clan, οι εκρηκτικοί Che Sudaka από την Βαρκελώνη και από την Ελλάδα οι αγαπημένοι του κοινού Παντελής Θαλασσινός με τον Βασίλη Σκουλά.
 
Από το σύνολο των εκδηλώσεων ξεχωρίζει και το Παιδοcosmopolis, μια σειρά από εκδηλώσεις με δραστηριότητες για παιδιά όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα Cosmoδρώμενα. Πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν τις κεντρικές εκδηλώσεις δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ, όπως: περίπτερα street bazaar για πώληση τοπικών προϊόντων των φιλοξενούμενων χωρών, εκθέσεις εικαστικών, φιλοξενία ΜΚΟ για την προώθηση του έργου τους, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογράφος, μαγειρική, street shows, ποίηση, παραδοσιακό καφενείο κ.α.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ www.kavala-cosmopolis.com.

Η πόλη της Καβάλας λόγω της θέσης της επί της Εγνατίας Οδού , δηλαδή του βασικού οδικού άξονα που από την αρχαιότητα συνδέει την Ανατολή με την Δύση, φιλοξένησε κατά την μακραίωνη ιστορία της πλήθος φυλών και λαών που διαμόρφωσαν την πολυπολιτισμική της ταυτότητα.

 

Στις αρχές ιδιαίτερα του προηγούμενου αιώνα, καθώς η Καβάλα αποτελούσε παγκόσμιο κέντρο εμπορίας καπνού , ένα πολύβουο μωσαϊκό φυλών όπως Έλληνες, Εβραίοι, Τούρκοι, Λατίνοι και Ρώσοι εμιγκρέδες αναμίχθηκαν με τους προσφυγικούς πληθυσμούς Ποντίων, Καππαδοκών, Μικρασιατών, Θρακών και Κωνσταντινουπολιτών και συνέθεσαν την σημερινή πολιτιστική μας ταυτότητα.

 

Ο επισκέπτης της σύγχρονης Καβάλας αναγνωρίζει εύκολα τα στοιχεία αυτά τόσο μέσα από την αρχιτεκτονική των κτιρίων και την πολιτιστική ζωή της πόλης , όσο βέβαια και από την καθημερινότητα των κατοίκων της και κυρίως από την γαστρονομική κουλτούρα τους.

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn