Έπιασε Θησείο το Caravin
Η άφιξη του Caravin στο Θησείο σηματοδοτεί κατά τη γνώμη μου μια νέα εποχή στην περιοχή, μια εποχή μετεξέλιξης, παρόμοια με αυτή που συμβαίνει στο γειτονικό Κουκάκι τα τελευταία χρόνια. Ο παραδοσιακά τουριστικός χαρακτήρας της Αποστόλου Παύλου αλλά και η μέτριας αισθητικής καφετέριες δεν ευνοούσαν για πολλά χρόνια την ανάπτυξη ποιοτικών καταστημάτων. Φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε ξανά ένα μαγαζί επιπέδου Πιλ-Πουλ, όμως η περιοχή δείχνει σιγά σιγά να το αποζητά. Έτσι λοιπόν, έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες προσπάθειες, άλλες με επιτυχία άλλες δυστυχώς όχι, όπου η ποιότητα υπερισχύει της ποσότητας!

Το Caravin είναι μια έκπληξη, μια απρόσμενη όαση στο δρόμο με τα καφέ, που βάζει ξανά το Θησείο στον γευστικό χάρτη, και ειδικότερα στον οινικό. Λιτό και ξεκούραστο στο μάτι με μια εκπληκτική αύρα που σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή το Caravin δίνει ξεκάθαρο στίγμα και συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό: αγάπη για το κρασί και τα ταξίδια.

Και αν ο χώρος είναι αυτός που δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για μια γαστρονομική απόλαυση, η εμπειρία των Άννα Χρυσκιώτη και Αγγελικής Γκινοπούλου είναι αυτή που την εγγυάται. Μια σχετικά μικρή, αλλά ικανοποιητική, κάρτα πιάτων και επιλογών για κρασί όπως διάφορες μπρουσκέτες και πλατό, συνοδεύει την αρκετά μεγαλύτερη λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα κυρίως αλλά και ενδιαφέρουσες ετικέτες από τον διεθνή. Σχεδόν 40 ετικέτες της λίστας μπορεί κάποιος να τις απολαύσει και σε ποτήρι, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια της οινοχόου Άννας Χρυσκιώτη για εκπαίδευση του κοινού. Έτσι, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τόσο flights των 75ml για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει διαφορετικές γεύσεις, όσο και έτοιμες degu επιλογές βασικών ποικιλιών.  

Το Caravin έπιασε Θησείο ξεδιπλώνοντας ήδη μια σειρά από γοητευτικές ιστορίες που τις διηγείται καθημερινά στη σκιά της Ακρόπολης, εκεί στη δυτική πλευρά του Ιερού Βράχου, ακριβώς κάτω από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στη οδό Ακάμαντος.

Αν λοιπόν μετά από μια ταινία στο θερινό Θησείον ή μια απλή βόλτα στην Αποστόλου Παύλου θελήσω να μυρίσω το μεθυστικό άρωμα ενός μοσχοφίλερου ή να νιώσω το νεύρο ενός σαντορινιού Ασύρτικου ξέρω πλέον που θα πάω.

Caravin, Ακάμαντος 11 Θησείο, 211 4003962 – 6930 678778   

caravin_03
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin
Caravin

Copyright 2018-20 by Harry Tzannis | Ελληνικά προϊόντα | Product of the day | Ορλώφ 7, 11741, Κουκάκι, Αθήνα , Greece | 210 9223988

Design by asprimera

  • Product of the day by DELIO
  • Harry's Tzannis LinkedIn